kuebk, a co ma obecna temp do tego? Do czasu nagrzewania to i owszem ale nie do osiąganej temp. A jeśli jadę 10km to nie ma bata musi silnik mieć 90*
[O2] Rdza wewnątrz lampek podświetlenia tablicy
Zwiń
X
-
[O2] Rdza wewnątrz lampek podświetlenia tablicy
Witam Kolegów,
W mojej O2 jakieś 2 dni temu zapaliła mi się kontrolka przepalonej żarówki. Sprawdziłem i faktycznie padła lewa żarówka oświetlenie tablicy. Kupiłem sobie nową i dzisiaj chciałem wymienić i tu niespodzianka. Po odkręceniu i wyjęciu oprawki posypała się rdza. Co ciekawe, prawa żarówka jest czysta. Najgorsze było potem. Rozpiąłem wtyczkę i wszystko się rozpadło. Jeden pin totalnie zardzewiał i został wewnątrz wtyczki. Teraz nie bardzo wiem, co zrobić. Podejrzewam, że bez wymiany wtyczki i oprawki się nie obejdzie. Może znacie jakiś patent, co z tym fantem zrobić.
Pozdrawiam
Ryba
-
-
drogo nie jest LINK
coś znajdzieszByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Oryginał kosztuje kolo 30 zł, więc jakoś przeżyje. Bardziej martwi mnie ta wtyczka. Nawet jeśli jakimś cudem wyciągnę z niej ten zardzewiały pin to czy będzie się nadawała do dalszego użytku. Nie uśmiecha mi się ciąć kable i wstawiać nową wtyczkę, chyba, że jest możliwość jej wymiany w jakiś mniej inwazyjny sposób .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ryba78Oryginał kosztuje kolo 30 zł, więc jakoś przeżyje. Bardziej martwi mnie ta wtyczka. Nawet jeśli jakimś cudem wyciągnę z niej ten zardzewiały pin to czy będzie się nadawała do dalszego użytku. Nie uśmiecha mi się ciąć kable i wstawiać nową wtyczkę, chyba, że jest możliwość jej wymiany w jakiś mniej inwazyjny sposób .Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Pewnie tak zrobię . Kupie 2 komplety i zrobię porządek. Podejrzewam, że druga lampka jest w podobnym stanie, może troszkę lepszym . Wszystko się okaże jak rozbiorę. Nie mniej jednak w 3 letnim aucie nie spodziewałem się czegoś takiego. W O1 z 2002, którą jeździ ojczulek takiej niespodzianki nie miałem.
Komentarz
-
-
przede mną wymiana żarówek na ledy a nie było grzebane tam od początku, więc niedługo się przekonam jak u mnie :lol:Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ryba78W takim razie życzę powodzenia i obyś nie miał takiej niespodzianki jak jaByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Jakiś czas temu czyściłem te lampki u siebie gdyż od wewnątrz na "szkiełku" zebrał się białawy osad przy żarówce. Wyglądało to tak jakby woda z solą drogową dostawała się do wnętrza a następnie odparowywała pozostawiając ten osad. Myślałem czy czymś nie uszczelnić dodatkowo tych lampek bo na moje oko to wygląda tak, że po przykręceniu wkrętów środek lampki odgina się i nie przylega szczelnie do blachy.Uszczelkę lampki i blachę zwilżyłem silikonem, przykręciłem i jak na razie jest szczelnie i nie ma osadu.Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ryba78Nie mniej jednak w 3 letnim aucie nie spodziewałem się czegoś takiego.kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez obrusDo mojej lampki wlazł jakimś cudem robak :shock: , ale nie ruszam, póki świeci.Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zardzewiałe lampki to standard w OIIFL. Woda dostaje się przez uszczelkę w której obsadzona jest ośka wycieraczki. Jak się otworzy klapę to widać "ścieżkę" po której płynie woda. Ja swoją pierwszą wymieniałem po jakiś 14 miesiącach i teraz ( po 3 latach ) znów jest do wymiany. Najgorsze jest to, że z powodu tego przecieku może się pojawić rdza w okolicach tych lampek ( u mnie zwalczyłem przy pierwszej wymianie ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz